Historien om Carite rækker helt tilbage til Danmarks første tekstilmesse, som foregik i Herning i år 1949, hvor Carite første gang blev vist frem. Først navngivet “Midtjysk Trikotagefabrik”, men efter krigen valgte Carite at ændre deres fabriksnavn. Det var en varm sommerdag i år 1946, hvor daværende ejer Søren Jensen og hans familie var i sommerhus ved Søndervig. Det var på denne familietur, at navnet Carite blev til. Carite blev en sammentrækning af de tre pigenavne Kamma, Rikke og Techla, som er navnene på moderen og de to førstefødte i familien. Den respekt og kærlighed, som grundlægger Søren Jensen har for sin familie, førte han videre i navnet Carite. 

I en lang årrække var de vigtigste produkter for Carite deres Charmeuse-undertøj med blonder. Carite var de første til at sætte blonder på Charmeuse-undertøjet, men da efterspørgslen aftog i 1950’erne, blev de nødt til at tænke kreativt. Det var derfor Carite, mere af nød end lyst, fik gymnastikdragten presset ind i produktionsprogrammet.  

Det var først i 1960’erne, at Carite fik deres helt store gennembrud. Ved at have udviklet en metervare, som tillod garnerne at beholde deres strækevne i både langs- og tværgående retning. Et elastisk materiale var skabt, og det var lige præcis sådan et materiale, man gik og manglede i gymnastikverdenen. Det var det fynske firma Gyfa, som leverede gymnastiktøj til landets gymnastikforeninger og blandt andre også Gymnastikhøjskolen i Ollerup. De var førende inden for produktionen af gymnastiktøj, der stadig blev fremstillet i uld. Et materiale som ikke var særlig praktisk, især ikke efter vask, hvor gymnasternes ulddragter skulle trækkes ud i den rette størrelse igen.

Med Carites nye udviklede materiale, lykkedes det dem at skabe dragter, som sad tæt ind på gymnasternes kroppe, samtidig med, at de ikke forhindrede gymnasterne i at nå øvelserne helt ude i yderstillingerne. Ollerups eliteherrer bar derfor Carite Crepe-testdragter som de første ved landsstævnet i Vejle i år 1961. Ligeledes var Vejles repræsentationshold også et af de første hold til at bære den nye form for gymnastikdragt. 

Da de to døtre, sammen med deres ægtefæller, overtog Carite fra forældrene, besluttede de at gå all-in på gymnastikken. Nu skulle produktionen af bluser, undertøj og træningsdragter blive til. Med en mission om at Carites dragter skulle nu nå længere ud end til de danske gymnastikforeninger, kom Carite i kontakt med Dansk Gymnastik Forbund, og hurtigt efter var Carite repræsenteret, når de danske gymnaster deltog ved Gymnastradaer, EM og VM. Verden skulle have øjnene op for Carite.

Carite består i dag af de traditionalle klassiske Carite Styles under navnet Carite Classics og ny brandet linie, der skal tilpasses tidens tendenser og gymnastikkens skiftende behov. Carite er igen i dag gymnastiktøj, der følger kroppens former og giver maksimal frihed til at bevæge dig. Glæden ved bevægelse er i  Carites DNA. Og vi tror på, vi kan gøre en forskel i verden gennem gymnastikken. 

Carite forstår, at et fejesving ikke bare er et fejesving, men at du også samtidig ser knivskarp ud, når du bevæger dig. Carite ved, at du har brug for tøj, der holder, er fleksibelt og kan stå i mod, så du kan bevæge dig frit. Carite får dig på gulvet med fornyet energi og power til at give den ekstra gas. 

Carite har forståelse for, hvor vigtigt gymnastikfællesskabet er for dig, hvor meget det fylder for dig, og hvor vigtigt det er for din glæde, at du og andre føler sig velkommen, og du føler, du kan være og udtrykke dig selv. Carite er her for dig og for den sport, du elsker. 

Carite bygger i dag på disse fire værdier: glæde, mod, disciplin og fælleskab.

Glæde – fordi Carite tror på, at bevægelse skal være sjovt for, at det gør godt. Gymnastikken skal være for din og ingen andres skyld. Det skal være sjovt og give dig livsglæde – også når springet ikke lige gik som forventet. 

Mod – fordi Carite tager chancer og tør at skille sig ud. Vi vil udfordre status quo og skubbe til de lukkede rammer, som gymnastikken eksisterer i i dag. Vi hylder individet, der tør at være sig selv og udtrykke sin personlighed i fællesskab. 

Disciplin – fordi Carite aldrig går på kompromis med kvalitet. Vi er tro mod gymnastikken og dens krav til vores produkt, og vi går op i gymnastikkens ve og vel – både på og uden for gulvet.

Fællesskab – fordi Carite gerne vil gøre plads til alle. Vi er dem, der hepper på de andre og fortæller, hvor gode I er til at heppe på hinanden. Vi hylder forskelligheder i fællesskabet. Et fællesskab hvor du skal føle dig tryg ved at være dig selv.